Wel Thuis 20 links

Installatiebranche

De behoefte aan wooncomfort, gezondheid en veiligheid neemt toe; tevens wordt er bewuster met energie omgegaan. Als gevolg daarvan worden er steeds meer gebouwen geautomatiseerd. Onder andere de verwarming, verlichting, huishoudelijke apparatuur en toegangscontrole kunnen geautomatiseerd worden. De technische installatiebranche speelt hierin een belangrijke rol.

Maar ook als het gaat om het ontwerpen en aanleggen van speciale voorzieningen, het meedenken over nut en noodzaak en gericht adviseren van de klant. Of die klant nu de directe gebruiker is, een woningcorporatie of een zorginstelling is.

Domotica

Nederland vergrijst. Dat klinkt zorgwekkend. Maar niet voor de installatiebranche! Want een vergrijzend Nederland biedt tal van kansen. Domotica is misschien wel de meest innovatieve kans. Domotica omvat alle elektronische toepassingen in een woning om functies te besturen (verwarmen, communiceren, ventileren, verlichten, alarmering etc.). Een woning met domotica maakt het mogelijk dat mensen met een handicap, ouderen, chronisch zieken, slechtzienden en slechthorenden langer thuis te kunnen wonen. De controle en besturing van domotica kan door de bewoner zelf en/of een dienstverlener (telecare) worden gedaan. 

Gebruik

Om precies te weten wat de wensen zijn, wat de mogelijkheden zijn of waar mogelijke aandachtspunten liggen, is het gesprek met de opdrachtgever essentieel. Het digitale stappenplan vormt hierbij een handig instrument. Zowel om het gesprek te voeren, als checklist of als planningstool.

Klik hier voor het stappenplan.