Wel Thuis 09 links

Congres Zorgdomotica ook bij Technologie Thuis Nu!

30-03-2012Zorgdomotica noodzakelijk

Nederland vergrijst. De capaciteit van de gezondheidszorg is niet ingesteld op een groeiende zorgvraag. Vergaande maatregelen zijn nodig om het capaciteitstekort in de zorg op te vangen. Domotica is een voor zorgdoelen inzetbare woontechnologie die onder zorg- technologie kan worden gerekend. Op 13 april heeft het Congres Zorgdomotica plaats gevonden. Technologie Thuis Nu! verzorgde een onderdeel in het congresprogramma.

Congres Zorgdomotica

Tijdens het congres Zorgdomotica was er aandacht voor de zorg: wat zijn de mogelijkheden, voorwaarden en gevolgen van domotica in de zorg? Ook de rol van technologie kwam aan bod. Wat is nu al mogelijk voor specifieke doelgroepen en hoe kan zich dat in de toekomst nog ontwikkelen? Tijdens de presentaties en de parallelsessies zijn de randvoorwaarden besproken die nodig zijn om domotica goed toe te passen. Het ochtendprogramma vond plaats in het Zuwehofpoort Ziekenhuis en het middagprogramma in het Intechnium gebouw, beiden in Woerden en op loopafstand van elkaar.

Bijdrage aan boek Zorgdomotica

Tijdens het congres werd het boek Zorgdomotica gepresenteerd. Het boek Zorgdomotica is geschreven voor iedereen die te maken heeft met zorgdomotica: zowel de mensen die nu en in de toekomst als zorgverlener werken, als zij die zich juist met de ontwikkeling en installatie van technologie (gaan) bezighouden. OTIB heeft samen met Alzheimer Nederland ook een bijdrage aan het boek geleverd. 

Terug