Wel Thuis 12 links

Directeur SCP, Paul Schnabel verricht opening dementie modelwoning

 

Donderdag 26 april heeft Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, de dementie modelwoning in Woerden officieel geopend. De woning is een samenwerking van het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf en Alzheimer Nederland binnen het project Technologie Thuis Nu!

Het aantal mensen met dementie zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Mensen met dementie maar ook hun directe dierbaren zijn zeer gebaat bij het zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Met het oog op de houdbaarheid van de zorgkosten óók een maatschappelijke noodzaak. Het is dan ook een uitdaging om te zorgen voor voldoende maatwerkwoningen die voldoen aan de wensen en eisen van mensen met dementie en hun naasten. OTIB en Alzheimer Nederland laten met de dementie modelwoning zien dat het kan met bewezen technieken.

Aansluitend aan de officiële opening hebben de aanwezige vertegenwoordigers uit het zorgveld, de technische installatiebranche, de bouwbranche, woningcorporaties, wetenschappers, ouderen- en patiëntenorganisaties en de overheid op interactieve wijze van gedachten gewisseld over een agenda van de toekomst voor wonen en dementie.

Voor meer informatie over de dementie modelwoning: www.technologiethuis.nu

Terug